vrijdag 2 mei 2014

Prei-gehaktschotel

Vanavond voor het eerst een gerecht wat ik als vegetariër heerlijk vond geveganized....
Prei-gehaktschotel uit de oven!

Ingrediënten

  • 600 gr aardappelschijfjes
  • boter of olie om de ovenschaal om mee in te vetten
  • 3 kleine preien of 2 grote
  • zwarte peper
  • 1 flinke teen knoflook
  • 1 pakje vegan gehakt
  • 1/2 pakje speltroom 
  • 1/2 verpakking creamy risella van de Veggiedeli of een andere mozzarella-achtige vegankaas
  • optioneel: edelgistvlokken

Bereidingswijze

Je neemt een ovenschaal en smeert deze in met boter.
De bodem bedek je met een laag aardappelschijfjes, dan een laagje vegan gehakt wat je even kort hebt aangebakken in de koekenpan.
Daar bovenop gaat een laag prei, deze moet even kort voorgewokt worden met een half pakje speltroom, wat zwarte peper en knoflook erdoor.
Dek dit af met weer een laag aardappelschijfjes.
Strooi daaroverheen edelgistvlokken en een half pakje creamy risella van Veggiedeli en dan een half uurtje in de oven op 210 graden.

De hoeveelheid is ruim voldoende voor 2 personen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten